Handbagage

Informatie over handbagage die u gratis mag meenemen.

  Hoeveel bagage je gratis mag   
 

Handbagage

Wij weten dat er belangrijke dingen zijn die u in het vliegtuig bij u wilt hebben. Houd er echter rekening mee dat de ruimte aan boord beperkt is en dat bepaalde voorwerpen in de cabine verboden zijn.

Wat mag u meenemen?  

Wij zien ons genoodzaakt het gewicht en de afmetingen van handbagage aan boord te beperken, zodat u veilig van een comfortabele reis kunt genieten.

Voor vervoer in de cabine onder de stoel of in de bagagerekken moet u ervoor zorgen dat uw bagage niet groter is dan de maximale afmetingen van 115 cm: 55x40x20 cm.

  • Economy-klasse: 1 stuk van max. 8 kg                           
  • Executive-klasse: 2 stuks met een gecombineerd totaalgewicht van 16 kg

Naast de toegestane handbagage mag u slechts één van onderstaande voorwerpen meenemen:

  • Een handtas of computercase of schoudertas (maximale afmetingen: 40x30x10 cm)
  • Mobiliteitshulpmiddelen
  • Medische apparaten

Zorg ervoor dat uw bagage de toegestane afmetingen en het toegestane gewicht niet overschrijdt. Als dit wel het geval is, moet u uw bagage afgeven bij een bagageafgiftepunt op de luchthaven. Raadpleeg hier de openings- en sluitingstijden van de bagageafgiftepunten.

Baby’s

  • Babyvoeding voor tijdens de vlucht
  • 1 babywiegje – in de cabine of in het ruim

Waar kunt u uw bagage aan boord opbergen?

Handbagage die niet onder de stoel past of te zwaar is, dient in de bagagerekken te worden opgeborgen. Tenzij u in de noodrij of in de eerste rij van de cabine reist, vragen wij u om uw handbagage onder de stoel vóór u op te bergen.

Uitzonderingen

Op sommige PGA-toestellen kunnen er in verband met beperkte ruimte extra beperkingen van toepassing zijn.

Op zeer volle vluchten kan het wegens gebrek aan ruimte aan boord noodzakelijk zijn dat uw handbagage in het ruim wordt vervoerd. In dit geval wordt uw bagage bij de gate in beslag genomen en bij aankomst op de bagageband aan u overhandigd.

Handbagagebeperkingen

Om veiligheidsredenen mogen enkele artikelen niet in de cabine worden vervoerd. Raadpleeg Verboden Bagage.

N.B.:  Selfie sticks en elektronische sigaretten mogen als handbagage worden vervoerd. Het gebruik ervan aan boord is echter strikt verboden.