TAP Portugal  
 
 
 
 
 
 
bagagem_mao

Handbagage

Informatie over handbagage die u gratis mag meenemen.

  Hoeveel bagage je gratis mag   
 

Toegestane handbagage

Volwassenen en kinderen

Handbagage die in de bagagevakken boven uw hoofd of onder de stoel voor u opgeborgen kan worden, mag niet groter zijn dan115 cm- 55x40x20 cm  

  • Economy Class: 1 bagagestuk van max.08 kg
  • Executive Class: 2 stuks met een gecombineerd totaalgewicht van 16 kg

N.B.: Naargelang het toestel en/of beperkende regels van overheidswege kunnen er flexibelere regels gelden. Selfie Sticks mogen in de handbagage worden vervoerd, maar mogen aan boord niet worden gebruikt.

Baby’s

  • Babyvoeding voor consumptie tijdens de vlucht
  • 1 kinderautostoel  – in de cabine of in het ruim 

Passagiers met beperkte mobiliteit

Wie een rolstoel, krukken, prothese gebruikt:   

Naast medische apparatuur het vervoer van maximaal twee mobiliteitshulpmiddelen per gehandicapte of persoon met beperkte mobiliteit, waaronder elektrische rolstoelen [mits dit minstens 48 uur voor vertrek wordt aangevraagd en er in het vliegtuig voldoende ruimte voor is; onderhevig aan de toepassing van relevante wetgeving inzake gevaarlijke goederen (overeenkomstig Verordening (EG) nr. 1107/2006 van het Europees Parlement en de Raad van 5 juli 2006)].

Eigen rolstoelen van passagiers mogen enkel als ruimbagage worden vervoerd. 

Beperkingen inzake handbagage

Met het oog op uw veiligheid en uw comfort gelden er beperkingen ten aanzien van het gewicht en de afmetingen van de handbagage die u mag meenemen aan boord.

Controleer bij het inchecken of uw handbagage binnen de aanbevolen limieten blijft en laat deze van een label voorzien.

Ga vooral na of u producten bij u hebt die als gevaarlijk worden beschouwd en niet als bagage mogen worden vervoerd. Deze staan vermeld op uw ticket.

In sommige PGA-vliegtuigen kunnen er beperkingen worden opgelegd aan het vervoer van handbage en/of sommige sportuitrustingen. Neem voor nadere informatie contact op met een TAP-kantoor bij u in de buurt.