Vuurwapens en Munitie

Raadpleeg onderstaande vervoersvoorwaarden als u met wapens wil reizen.

     
 

Vuurwapens en Munitie

     
Belangrijk:

Voor het vervoer van vuurwapens en munitie wordt een vaste toeslag van 25€ per enkele reis in rekening gebracht.

Vanaf 14 november 2011 brengt TAP voor het vervoer van vuurwapens en munitie een vaste toeslag per enkele reis in rekening.

Voorbeelden: Lissabon – Stockholm – 25 € / Stockholm – Lissabon – 25 €
Frankfurt – Lissabon – New York – 25 €
New York – Lissabon – Frankfurt – 25 €

Deze toeslag geldt voor beide methoden voor de berekening van bagage: berekening op basis van het gewicht en berekening op basis van het aantal stuks.

De passagier dient 1 uur eerder dan normaal in te checken.

Vervoer van wapens en munitie geschiedt geheel op verantwoordelijkheid van de passagier en is alleen toegestaan onder de volgende voorwaarden:

 • Er mogen geen wapens of munitie worden meegenomen in de cabine.
 • Wapens moeten bij het inchecken ongeladen, gedemonteerd en naar behoren verpakt worden afgegeven.
 • Alle documenten betreffende het wapen moeten in orde zijn (wapenvergunning, verlof voor het vervoeren van het wapen, ...).
  Kleine wapens kunnen, nadat ze zijn aangegeven bij het inchecken, worden vervoerd in de geregistreerde ruimbagage.
 • Wapens en munitie met explosieve projectielen mogen niet worden meegenomen als ruimbagage.
 • Munitie mag niet worden meegenomen in hoeveelheden van meer dan 5 kg per passagier en per pakket.
 • Munitie moet munitie van klein kaliber zijn en mag geen explosieve projectielen bevatten. De munitie moet zijn verpakt in een verpakking met aan de buitenkant een stevig materiaal, bijvoorbeeld hout, metaal of kunststof, en zodanig dat de munitie binnen de verpakking beschermd is tegen schokken en niet kan bewegen.

Verenigd Koninkrijk:

 • Het vervoer van vuurwapens van/naar het Verenigd Koninkrijk is beperkt toegestaan en alleen wanneer een wapenvergunning kan worden getoond. De passagier dient tevens in bezit te zijn van een speciale toestemming/vergunning die is afgegeven door de plaatselijke politie (in het Verenigd Koninkrijk). De passagier dient de wapens als persoonlijke bagage met zich mee te nemen en te laten inchecken.
 • Alle vuistvuurwapens (pistolen/revolvers) zijn krachtens de Engelse wetgeving aan beperkingen onderworpen en mogen niet aan boord van een TAP-vliegtuig worden vervoerd.

Zwitserland:

 • Wapens en munitie die zijn geclassificeerd als "oorlogsuitrusting" mogen niet worden vervoerd vanuit, naar en boven Zwitserland.