Rolstoelen

TAP verleent assistentie aan passagiers met beperkte mobiliteit.

     
 
     
Opgelet:
Deze service dient binnen 48 uur voor vertrek te worden aangevraagd. Indien niet, kunnen we u de service niet garanderen.

De afstand naar het vliegtuig

Veel passagiers zijn in hun mobiliteit beperkt, maar kunnen wel trappen lopen en in de cabine van het vliegtuig hun stoel bereiken. Grootste obstakel is echter de afstand van en naar het vliegtuig. Bij check-in is er een rolstoel beschikbaar, mits dit bij de reservering is aangegeven. Aan deze dienstverlening zijn geen kosten verbonden.

Traptreden

Dit is van toepassing op gevallen, waarin een passagier wegens beperkte mobiliteit niet meer zelfstandig trappen kan lopen.

Aan deze dienstverlening zijn geen kosten verbonden.

Tot aan de plaats

In het kader van de harmonisatie van de procedures voortvloeiend uit de overeenkomst 'dienstverlening passagiersluchtvervoer' delen we mede dat passagiers die met een rolstoel reizen, vanwege ernstige mobiliteitsbeperkingen, of afhankelijk zijn van derden, niet alleen mogen reizen, voor hun eigen comfort en veiligheid.

Echter, indien de passagier aangeeft toch alleen te willen reizen en kan bevestigen dat hij in staat is zijn fysieke mobiliteit te garanderen, dan mag de passagier de reis aanvangen. Let wel, de passagier dient wel gewezen te worden op het feit dat:

TAP accepteerd deze passagiers welke onbegeleid willen reizen. TAP is niet verplicht deze passagiers aan boord enige assistentie te verlenen, welke in strijd is met de verklaring van de passagier dat deze zich zelf kan verzorgen. Dit betreft assistentie in het toilet, aan boord tillen of dragen en assistentie bij het eten.


De passagier heeft geen medische toestemming nodig voor het reizen. Medische toestemming is alleen nodig indien de passagier gezondheidsproblemen heeft en als medisch geval kan worden aangemerkt.

Voor deze faciliteit is de wachtlijst niet toegestaan.

Rolstoel aan boord

Op een wide body toestel is een speciaal ontwikkelde rolstoel beschikbaar voor passagiers met een beperkte bewegingsvrijheid. Dit biedt hen de mogelijkheid op lange afstandsvluchten om gebruik te maken van de toiletten.

Reizend met een Persoonlijke Rolstoel

In overeenstemming met Directieve 1107/2006 betreffende de rechten van reizigers met een handicap en reizigers met beperkte mobiliteit wanneer deze per vliegtuig reizen, informeren wij het volgende:

  • Indien passagiers met hun eigen rolstoel willen reizen, dan dient de luchtvaartmaatschappij niet later dan 48 uur voor vertrek te worden geinformeerd;
  • Het is ook belangrijk het type rolstoel en accu aan te geven.

Passagiers met Verminderde Mobiliteit (PVM)

Wij delen hierbij mede dat vanaf 13 mei 2009 op de Lissabon, Oporto en Newark luchthavens iedere passagier indien gewenst een kopie van DOT, 14 CFR Part 382 ACAA met betrekking tot de «Non-discrimination on the Basis of Disability in Air Travel; Final Rule» (Non-discriminatie op Basis van Invaliditeit in de Luchtvaart) kan raadplegen.

Wij delen geïnteresseerden mede dat zij rechtstreeks van DOT een kopie van Part 382 of meer informatie kunnen ontvangen via de volgende contactpersonen - bob.ashby@dot.gov en blane.workie@dot.gov

Downloads