TAP Portugal  
 
 
 
 
 
 
invisuais

Visueel gehandicapten

Assistentie aan visueel gehandicapte passagiers en vervoer van geleidehonden.

     
 

Visueel gehandicapte passagiers moeten TAP bij boeking op de hoogte stellen van hun handicap, ook als zij reizen met een geleidehond. 

De passagier ontvangt dan speciale assistentie op de luchthaven totdat hij aan boord gaat. Hiervoor moet hij zich melden bij de balie 'Speciale Assistentie'. 

Deze service is gratis.

Toelatingsvoorwaarden voor geleidehonden aan boord: 

Wanneer een passagier visueel gehandicapt is en een hond heeft om hem te begeleiden moet TAP hiervan op de hoogte worden gesteld. De hond zal dan onder de volgende voorwaarden als geleidehond worden aangemerkt: 

  • Overeenkomstig artikel 3, lid 4 van Wetsbesluit nr.74/2007 mogen geleidehonden zonder muilkorf zich op de openbare weg of op openbare plaatsen bevinden. De hond mag niet vrij rondlopen in de cabine en mag geen zitplaats innemen. 

Let erop dat in sommige landen, zoals Zuid-Afrika, het vervoer van dieren, waaronder geleidehonden, niet is toegestaan.

TAP Portugal kan passagiers die naar het Verenigd Koninkrijk reizen en begeleiding van een geleidehond nodig hebben, vervoeren. TAP raadt deze passagiers aan hun dierenarts of het UK/DEFRA (UK Department for Environment Food and Rural Affairs) te raadplegen voor actuele informatie over reizen met huisdieren (met inbegrip van geleidehonden) van & naar het Verenigd Koninkrijk.

In januari 2012, wanneer het Verenigd Koninkrijk zijn procedures in lijn brengt met de Europese Unie, worden de regels uit de Regeling Reizen met Huisdieren (Pet Travel Scheme - PETS) voor huisdieren die het VK binnenkomen, gewijzigd.

Raadpleeg voor nadere informatie de volgende links:


http://www.defra.gov.uk/wildlife-pets/pets/travel


Huisdieren die op of na 1 januari 2012 het VK binnenkomen, moeten aan de nieuwe regels voldoen:


http://www.defra.gov.uk/wildlife-pets/pets/travel/pets/pet-owners/#from1jan

Voor meer informatie: