TAP Portugal  
 
 
 
 
 
 
BC

Inchecken op de luchthaven

Hier vindt u de beschikbare keuzemogelijkheden om op de luchthaven in te checken.

     
 

De uiterlijke inchecktijden voor TAP-vluchten zijn als volgt:

Binnenlandse vluchten:

1 uur voor vertrek van de vlucht


Europese vluchten:

Schengenlanden (Duitsland, Oostenrijk, België, Denemarken, Slowakije, Slovenië, Spanje, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Italië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Polen, Portugal, Tsjechië, Zwitserland en Zweden, evenals IJsland en Noorwegen (die geen lid zijn van de EU): 1 uur voor vertrek van de vlucht


Niet-Schengenlanden: 
90 min. voor vertrek van de vlucht.
 

Intercontinentale vluchten: 

90 min. voor vertrek van de vlucht.


Let op: Iedere passagier dient 30 minuten voor vertrek van de vlucht bij de gate aanwezig te zijn.

 

Opmerking:

a)  In Frankfurt, Londen (Heathrow) en Zurich dienen reizigers online in te checken of gebruik te maken van de self-service check-in automaten op de luchthaven. De traditionele incheckbalies zijn vervangen door balies voor het afgeven van de bagage. De balies voor de Executive-klasse zijn wel gehandhaafd.

b) De toelating van minderjarigen en passagiers met een mobiliteitsbeperking wordt separaat afgehandeld bij de balies die zich in de daarvoor bestemde ruimte bevinden. In deze gevallen moeten passagiers 1 uur voor de bovenvermelde uiterste sluitingstijden inchecken.

b)  TAP passagiers die zonder bagage naar een Europese bestemming – binnen het Schengengebied - reizen kunnen zich bij aankoop bij één van de TAP-verkooppunten op de luchthaven van Lissabon of Porto van een ticket voor een vlucht die meteen vertrekt, meteen laten inchecken.

Deze service is niet beschikbaar voor vluchten waarvoor identiteitscontrole verplicht gesteld wordt, zoals naar intercontinentale bestemmingen.

Inchecken voor de heen- en terugvlucht

Als u zonder bagage reist en binnen 24 uur terugvliegt, dan kunt u bij het inchecken voor de heenvlucht ook meteen inchecken voor de terugvlucht (van toepassing op binnenlandse luchthavens, met uitzondering van Porto Santo en Horta).

Inchecken zonder bagage

Als u zonder bagage reist of met alleen handbagage, dan kunt u gebruik maken van de duidelijk herkenbare speciale incheckbalie. Alleen beschikbaar op de luchthaven van Lissabon.