Ticket informatie

Raadpleeg hier de verschillende soorten tickets, tarieven en toeslagen.

     
 
 

Wijzigingen en annuleringen

Wij maken u erop attent dat voor wijzigingen en annuleringen de regels gelden die verbonden zijn aan het tarief of de tarieven die u hebt gekregen. Denk er ook aan dat als u verschillende tarieven hebt gekregen voor de verschillende trajecten van uw reis, de regels voor wijzigingen en annuleringen per traject gelden en dat die dus kunnen verschillen afhankelijk van het traject dat u wilt wijzigen.

Bij sommige tarieven gelden boetes voor wijzigingen of annuleringen. Ook kan het voorkomen dat er geen restitutie wordt gegeven en dat wijzingen niet zijn toegestaan. U kunt de tariefvoorwaarden inzien wanneer u online uw vlucht reserveert. U vindt ze op de kooppagina, voordat u de aankoop van uw ticket definitief maakt.
Bent u desondanks niet op de hoogte van uw tariefvoorwaarden of hebt u twijfels, neemt u dan contact op met de dichtstbijzijnde TAP-vestiging.

 

 

 

Tickets

E-ticket (elektronisch ticket)

TAP geeft alleen e-tickets uit. Met een e-ticket bespaart u tijd, en bovendien kunt u nooit meer een ticket kwijtraken. De wijze van reserveren en betalen zijn bij een e-ticket hetzelfde als bij een papieren ticket.
Nadat u uw reis definitief hebt gereserveerd, ontvangt u per email een reserveringsbevestiging en een bewijs van uitgifte van uw e-ticket.

Zoekgeraakte of gestolen tickets

Algemene regels

Een zoekgeraakt of gestolen papieren ticket kan vervangen worden door een identiek ticket. Hiervoor dient de passagier een formulier van TAP in te vullen waarin hij/zij aansprakelijkheid aanvaardt voor eventueel misbruik van het zoekgeraakte / gestolen ticket.
Door TAP uitgegeven tickets voor binnenlandse vluchten, d.w.z. binnen Portugal, Madeira en de Azoren, kunnen niet worden vervangen.

Administratiekosten

Europese vluchten: EUR 100 (behalve van/naar Spanje: EUR 50) 
Intercontinentale vluchten: EUR 170

Opmerkingen: 

1. Gemaakte kosten kunnen niet worden teruggevorderd 
2. Administratiekosten worden in rekening gebracht per geval en niet per passagier: een gezin wordt als één geval beschouwd. 

 

Betalingen

iDeal

Nu kunt u gebruik maken van iDeal voor het afrekenen van boekingen gemaakt op de Nederlandse site van Flytap.

Met iDEAL kunt u vertrouwd, veilig en gemakkelijk uw online aankopen afrekenen. iDEAL is het systeem dat u direct koppelt aan uw internetbankierprogramma bij een online aankoop. Om gebruik te maken van iDEAL hoeft u zich niet te registreren, bestanden te downloaden of een account aan te maken. Maakt u gebruik van internetbankieren bij ABN AMRO, ASN Bank, Friesland Bank, ING, Rabobank, RegioBank, SNS Bank, Triodos Bank of Van Lanschot Bankiers, dan kunt u direct met iDEAL betalen. U rekent dan snel en gemakkelijk af in de vertrouwde internetbetaalomgeving van uw eigen bank. Betalen zoals u eigenlijk al gewend bent.

Deze nieuwe betalingsoptie is beschikbaar voor alle boekingen gemaakt op de Nederlandse site van Flytap, geplaatst uiterlijk zes uur voor vertrek, en hiervoor worden geen extra kosten inrekening gebracht, zoals dit wel het geval is indien voor de betaling een credit card gebruikt wordt.

Creditcard * / Debetkaart

Voor alle bestemmingen en routes waarvoor e-tickets (elektronische tickets) beschikbaar zijn, kan worden betaald met de volgende creditcards: Visa, MasterCard, American Express en Diners. In het Verenigd Koninkrijk kunnen ook Maestro en Solo worden gebruikt.

In Portugal kan ook gebruik worden gemaakt van het MBNet-systeem.
Het te betalen bedrag zal onmiddellijk van uw creditcard worden afgeschreven.
Bij betaling aan de balie worden de volgende betalingsmethoden geaccepteerd: creditcard (Visa, Mastercard, American Express, Diners Club en UATP), contant geld, bankpas (Multibanco) en geviseerde cheque.  


* Voor creditkaartbetalingen via de Nederlandse website geldt een toeslag van €7,50 per ticket. 

Is het wel veilig om via internet betalingen te doen met mijn creditcard?

Onze website beschikt over een geavanceerd systeem voor de detectie en preventie van fraude.
Via deze innovatieve oplossing is het mogelijk de authenticiteit van online betalingen te controleren en tegelijkertijd de integriteit en veiligheid van de klantgegevens te waarborgen.
Voor de beveiliging wordt gebruik gemaakt van SSL-technologie (Secure Socket Layer). Deze technologie codeert de berichten tussen uw pc en onze server, zodat deze niet onderschept kunnen worden.
TAP Portugal behoudt zich het recht voor het vervoer van passagiers en bagage te weigeren wanneer de transactie als onrechtmatig wordt aangemerkt of wanneer het ticket is gekocht via een agent die niet door TAP Portugal is geautoriseerd.
Elke handeling die als onrechtmatig wordt aangemerkt, zal onmiddellijk worden doorgegeven aan de bevoegde autoriteiten. 

3D Secure

3D Secure is een communicatieprotocol dat ontwikkeld is om de veiligheid van internetbetalingen te verbeteren en de verificatie van de kaarthouder bij de uitgevende bank mogelijk te maken.  
Wanneer u een betaling verricht in een virtuele winkel, wordt er een proces in gang gezet dat verifieert of de gebruikte creditcard geldig is. Is dat het geval, dan controleren de veiligheidssystemen van het 3D Secure-protocol de identiteit van de klant door in real time contact te leggen met de uitgevende bank. De bank bevestigt vervolgens de identiteit van de klant en informeert het systeem van de winkelier dat de voor de betaling gebruikte kaart geldig is.  
Het doel is tweeledig. Enerzijds wordt creditcardfraude zoveel mogelijk voorkomen en anderzijds wordt de afhandeling van de transactie een stuk gemakkelijker.
Dit protocol wordt gebruikt door Visa, met de aanduiding 'Verified By Visa', en door Mastercard met 'Secure Code'.

Airplus Debit Account

Deze betalingswijze is speciaal gericht op bedrijven en corporate-klanten, waarbij u met uw debetkaart betaalt en waarbij geen extra kosten in rekening worden gebracht.

PayPal

PayPal is een wereldwijd e-commercebedrijf dat betalingen en geldoverboekingen verzorgt via internet. Online geld overmaken is een elektronisch alternatief voor het betalen met traditionele papieren methodes, zoals acceptgiro's.

Met dit systeem kunnen particulieren en bedrijven met een e-mailadres online betalingen ontvangen en overmaken op een veilige, makkelijke en voordelige manier.

Ons netwerk bouwt voort op de bestaande financiële infrastructuur van bankrekeningen en creditcards en creëert zo een wereldwijde betalingsoplossing die in realtime werkt. 

Om meer te weten te komen en een PayPal-rekening te openen, klikt u hier.

 

Tarieven

Om de beste tarieven te vinden, doen we u enkele tips aan de hand:

  • Reserveer op tijd. Vaak kunnen de laagste tarieven of aanbiedingen alleen ver voor de vertrekdatum  worden gekocht. Door vroegtijdig te reserveren maakt u nog kans op het vinden van een stoel tegen een laag tarief. Hoe dichter bij de vertrekdatum, hoe kleiner de kans op lage tarieven aangezien deze het meest gewild zijn en beperkt beschikbaar zijn.
  • Probeer de nacht van zaterdag op zondag op de door u gekozen bestemming door te brengen. Enkele van de laagste tarieven stellen de opname van een zaterdagnacht namelijk als voorwaarde.
  • Een retour is meestal voordeliger dan twee aparte enkele reizen.
  • Reis alleen in het hoogseizoen als het niet anders kan. De vluchten zijn in die periodes van het jaar snel volgeboekt en de beste tarieven worden als eerste verkocht. Ook zijn er gewoonlijk in het laagseizoen meer aanbiedingen omdat de beschikbaarheid van stoelen dan groter is.
  • Bezoek regelmatig de website van TAP en abonneer u op onze Newsletter. Dit is een van de beste manieren om uit de eerste hand geïnformeerd te worden over onze speciale aanbiedingen.

Vergeet niet dat de beste tarieven tevens de meest beperkende zijn. Plan uw reis dus goed, want vaak is wijzigen of kosteloos annuleren na ticketuitgifte niet meer mogelijk of alleen tegen betaling van een bepaald bedrag.

Afhankelijk van de bestemming kan het soms voordeliger zijn om een ticket met minder beperkende voorwaarden te kopen dan achteraf nog wijzigingskosten te moeten betalen voor een aanpassing van uw reis.

Internettarieven

Internettarieven worden alleen via de website van TAP aangeboden en zijn niet verkrijgbaar via een ander verkoopkanaal.

 

Speciale tarieven voor ingezetenen

Tap heeft voor Portugese staatsburgers die minimaal 6 maanden in de Azoren wonen, speciale tarieven voor reizen naar het vasteland en/of Madeira, en voor Portugese staatsburgers die minimaal 6 maanden in Madeira wonen voor reizen naar de Azoren. Ook houders van een arbeidscontract van ten minste een jaar kunnen van speciale tarieven profiteren.

Reserveringen met deze speciale voorwaarden en tarieven moeten apart van reserveringen voor andere passagiers worden gemaakt.

Op de betaalpagina, voor het afsluiten van de reservering, dient u uw fiscaal nummer en het nummer van uw identiteitskaart in te voeren als bewijs dat u ingezetene bent van een van de Portugese eilanden. Bij reserveringen voor kinderen en baby´s die nog geen fiscaal nummer en identiteitskaart hebben, moeten de desbetreffende nummers van de ouders worden vermeld.

Tijdens het inchecken dient u de volgende documenten te tonen: fiscale kaart, identiteitsbewijs/paspoort en, indien van toepassing, arbeidscontract.

Om een van deze tarieven te zoeken selecteert u "Uitgebreid zoeken".

Tarieven voor baby's

TAP heeft speciale tarieven voor baby's tot en met 23 maanden, die geen eigen stoel bezetten. Deze dienen samen te reizen met een volwassene.


Indien het kind echter vóór de datum van de terugreis twee jaar wordt, kan geen gebruik worden gemaakt van de speciale babytarieven.


In dat geval is uit veiligheidsoverwegingen voor de vluchten waarbij de baby nog geen 2 jaar oud is, een autostoeltje verplicht. Ook moet de baby samen reizen met een volwassene.

Speciale tarieven voor jongeren en senioren

Op bepaalde routes hanteert TAP speciale jongeren- en seniorentarieven.
De jongerentarieven gelden voor reizigers van 12 tot 24 jaar. De seniorentarieven gelden vanaf 65 jaar.

Reserveringen met deze speciale tarieven voor jongeren en senioren moeten apart van reserveringen voor andere passagiers worden gemaakt.

Om een van deze tarieven te zoeken selecteert u "Uitgebreid zoeken". Mochten er voor de gekozen route geen speciale tarieven worden gehanteerd, dan wordt dat bovenaan de pagina aangegeven.

Belastingen en toeslagen

Bovenop de tarieven komen vaak nog de volgende belastingen en toeslagen: luchthavenbelastingen, brandstofheffing en veiligheidstoeslag. Het kan zijn dat u ter plaatse op de luchthaven nog aanvullende belastingen moet betalen. In sommige landen dient u bovendien een servicetoeslag te betalen. 

Onder "Gedetailleerde prijs" wordt tijdens het reserveringsproces het totaal te betalen bedrag per passagier getoond: tarief, belastingen en toeslagen. Door te klikken op "Belastingen en overige kosten" krijgt u een overzicht van alle belastingen en toeslagen die op uw reis van toepassing zijn.
 

Reserveringskosten voor Online Reserveren 

Voor uw reserveren van uw ticket worden door TAP de volgende reserveringskosten in rekening gebracht. 

ledere  ledere  -  Euro
Bestemming:  Klasse E-Ticket Fee Valuta