TAP's Wijnkaart

Vlieg de wereld rond met TAP en geniet van de beste wijnen!

     
 

TAP's wijnkaart

Het is voor ons bij TAP belangrijk wijnen te ontdekken die de kwaliteit, rijkheid en verscheidenheid van de Portugese druiven weerspiegelen. Om een groot aantal producenten te bereiken, heeft het bedrijf een beroep gedaan op ViniPortugal om meer te leren over de witte, rode en mousserende wijnen van de Wijncommissie in iedere regio van Portugal.

Na een innoverende wijnproeverij aan boord konden we de kenmerken van iedere wijn waarnemen, vaststellen wat ze hoog in de lucht interessanter maakt en de wijnen identificeren die bij de maaltijd aan boord zullen worden geschonken.

TAP’s nieuwe wijnkaart is het resultaat van een zorgvuldige selectie door een panel van vermaarde Portugese en Braziliaanse specialisten.

 

Business Class

De nieuwe wijnkaart op tap|executive is het resultaat van een innoverend experiment: een wijnproeverij aan de grond gevolgd door een wijnproeverij aan boord van een vliegtuig in de lucht.

Dit experiment was van wezenlijk belang om ervoor te zorgen dat de nieuwe wijnkaart de kwaliteit van de hedendaagse Portugese wijnen weerspiegelt en daardoor uw reis nog aangenamer zal maken.

TAP's nieuwe tap|executive wijnkaart is gekozen door een panel van deskundigen, wijnliefhebbers en wijnproducenten uit Brazilië en Portugal onder leiding van João Paulo Martins. 

Uit Brazilië: Ricardo Castilho, Marcelo Copello en Dânio Braga.
Uit Portugal: Maria João de Almeida, Rui Falcão, Pedro Garcias, Luís Antunes en Fernando Melo.

Colinas (Bairrada, 2008)
Een rode wijn die gemaakt is van de koningin van de Portugese druivensoorten, Touriga Nacional, en Franse soorten: Cabernet Sauvignon en Merlot. Een aantrekkelijke geur en smaak, waarbij rijpe braambessen en blauwe pruimen overheersen. 

Dona Maria (Alentejo, 2010)
Een rode wijn met een aroma van rode vruchten en geroosterde tonen van het vat waarin de wijn is gerijpt. De wijn is rijk en diep van smaak en is erg evenwichtig, fris en persistent. Ideaal bij vleesgerechten en kazen. 

Churchill’s Estates Grande Reserva (Douro, 2007)
Een rode wijn van grote diepte – complex en verfijnd. Het aroma is fruitig en in de mond is de wijn vol van smaak met aroma’s van rijp fruit, heesters, kruiden en hout. 

Casa Ferreirinha Callabriga (Douro, 2010)
Een jonge, hedendaagse wijn met een intens aroma van rijpe rode vruchten met een bloemige, chocoladeachtige, kruidige en licht balsemieke ondertoon. Op de tong blijft men de jeugdigheid van het fruit proeven. 

Vale da Raposa (Douro, 2011)
Een rode wijn met een goede structuur en personaliteit. Fruitige geur en smaak met een bloemige, chocoladeachtige en kruidige ondertoon en een vleugje van het hout waarin de wijn is gerijpt.
 
Quinta da Alorna Reserva Arinto / Chardonnay (Tejo, 2012)
De druivensoort Arinto geeft deze wijn zijn fruitige frisheid en citrusaroma, terwijl de Chardonnay de wijn zijn rijpe fruitsmaak en elegante, gerookte ondertoon geeft. De wijn toont een goede structuur, evenwicht en zuurtegraad. 

Esporão Verdelho (Alentejo, 2012)
Unieke, aromatische en evenwichtige witte wijn met een vibrerend, fruitig aroma. Op de tong is het een frisse wijn vol delicate minerale ondertonen met een lange, persistente nadronk. 

Paulo Laureano Reserve (Alentejo, 2012)
De druivensoort AntãoVaz is de ster van deze citruskleurige wijn met de geur van tropisch fruit en kruiden. Goed gestructureerd, vol van smaak, smeuiïg, fris en elegant. 

Poças Reserva (Douro, 2011)
Deze witte wijn wordt uitsluitend in uitmuntende jaren geproduceerd. Het is een wijn met een aroma van rijpe, witvlezige vruchten en een vleugje rijpe citrus, alles goed gemengd met lichte tonen van vanille van het vat waarin de wijn is gerijpt. 

Cabriz Espumante Dão Special Edition Bruto (Dão, 2011)
De bubbels zijn fijn en het aroma is fruitig met witvlezig fruit als boventoon en een herinnering aan groene appels. De wijn is consistent en fris met een goede nadronk en lekker op de tong. 

Luís Pato Espumante Blanc de Blancs (Bairrada, 2012)
Deze wijn wordt vrijwel alleen van Maria Gomes (95%) gemaakt, waardoor de wijn een fruitige en bloemige smaak heeft, maar met de aanvullende frisheid van Arinto (5%). 

Porto Ferreira Quinta do Porto 10 anos Tawny (Douro)
Deze portwijn heeft een aroma dat ergens tussen gedroogd en rijp fruit zweeft, met tonen van kruiden en een vleugje bloemen. De wijn ligt fris, evenwichtig en persistent op de tong. 

Graham’s 10 anos Tawny (Douro)
Deze 10-jarige wijn heeft een complex aroma dat aan walnoten doet denken, in combinatie met tonen van honing en vijgen. De wijn ligt rijk en fluwelig op de tong met een rijke, lange nadronk.

 

Economy Class

In Portugal is wijn een wezenlijk onderdeel van de maaltijd en sociale gelegenheden.

Daarom werden de wijnen op de wijnkaart geselecteerd met dineren en onze culinaire tradities in het achterhoofd.

TAP heeft dit gedaan om ervoor te zorgen dat onze wijnen ons menu aan boord aanvullen. 

Monte Velho (Alentejo, 2012)
Deze wijn wordt produceerd met de druivensoorten Aragonês, Trincadeira, TourigaNacional en Syrah en is een eenvoudige rode wijn met een fruitig profiel – rond van smaak, gemakkelijk te drinken en elegant, met een zekere diepte. 

Casa Ferreirinha Esteva (Douro, 2012)
Deze wijn heeft een fruitig aroma en ligt fruitig op de tong met een licht gekruide ondertoon. De wijn is middelmatig van structuur, vol van smaak met een goed volume en zuurtegraad.
 
Vila Régia (Douro, 2012)
Een eenvoudige wijn met een fruitig, elegant profiel en goede consistentie. Geproduceerd met de traditionele regionale druivensoorten. De wijn dient koud geserveerd te worden als aperitief of bij eenvoudige gerechten te worden gedronken. 

Paulo Laureano Clássico (Alentejo, 2012)
AntãoVaz, Roupeiro en Fernão Pires zijn de Portugese druivensoorten die door Paulo Laureano zijn geselecteerd om deze witte wijn met een tropisch citrusaroma en frisse fruitige smaak te produceren. 

Colinas Espumante Brut Nature (Bairrada, 2010)
Een frisse, vibrerende mousserende wijn met fijne bubbels en een citrus- en mineraalaroma met een discrete geroosterde ondertoon. Vol van smaak, met een perfecte zuurtegraad voor vitaliteit en frisheid.